Ingen förtjänar att dö

Har precis suttit och läst om olika partier och dess åsikter om allt. Gjorde även testet på DN.se för att se vilket parti dom tyckte jag skulle rösta på. Det kom en fråga/påstående som löd: "Licensjakt på varg bör tillåtas" vilket gör mig förbannad.

Sverige vill tydligen enbart ha 210 vargar. Hur jävla lite är inte det? Dom vill minska antalet av lodjur från 1500 till 1250. Varför i helvete ska vi döda djur, oskyldiga djur? Djur som vi knappt har några av här i Sverige? Om vi ska ha det så kan vi lika gärna ha licensjakt på människor också. Jag menar.. det ska ju inte bli för mycket människor i Sverige, det är ju inget bra. Eller varför inte ha som lag att det är förbjudet att föda barn under ett år så att de gamla hinner dö ut utan att "bytas ut" mot nya bebisar. Ta bort en årskull för att det inte ska bli för mycket människor här i Sverige. - Jag menar, för mycket är aldrig bra.. - Det skulle ju bara vara sjukt.

Kom inte och säg då att "dom är farliga". - Jahap, ska vi ta och döda några brottsligar då? Dom är ju också farliga? Det är PRECIS samma sak. Men nej, människor är mer värda än djur enligt de flesta, vilket jag tycker är helt jävla absurt. "Alla är lika mycket värda" okej, den svältande femåringen i afrika och Barak Obama, dom är lika mycket värda men inte alla världens djur. Nejnej. Femåringen och Obama kan man komunicera med, dom är människor, mer värda, djur är ju bara djur. Inga varelser man ska bry sig om för mycket. 

Jag är inte troende, verkligen inte. Men om det nu skulle vara så att Gud fanns och han skapade jorden och blablabla, tror ni inte då att han menar ALLA och inte bara människor, ALLA är lika mycket värda.

Det är inte bara vi som lever på den här jorden. Bara för att vi kanske råkar vara smartast och farligast (ni förstår vad jag menar), är det bara vi som räknas då eller? Nej ingenting annat ska vi bry oss om mer än nödvändigt. Okej men då skiter vi i att bry oss om den halvt förståndshandikappade pojken. Vem fan bryr sig om honom? Han är inte lika smart som oss, har inte samma livstil som oss andra, "inte riktigt samma ras". Han förtjänar inte att bli likadant behandlad som alla andra. - Jo, det gör han. ALLA förtjänar att bli bra behandlade och INGEN förtjänar att dö.

Vad i helvete är vi för varelser som dödar oskyldiga djur egentligen? Om man dödar en människa då är man en mördare, en jävulsk människa som måste sitta i fängelse för att avtjäna sitt straff och sedan vara stämplad resten av sitt liv som "mördare". Men om man är en jägare som tex var med att skjuta någon av dessa 27 vargar som dödades i början av året. Ja då är man en människa som bidragit gott till dagens sammhälle. Är inte det sjukt?

Nu ska jag inte sitta här och skriva att jackt i sig är dåligt. För precis som djur behöver även vi människor jaga för föda. Men att det var 12.000 jägare som hade anmält sig till vargjakten i år när det var 27 (oskyldiga) vargar som skulle dödas enbart för att minska antalet i Sverige (när vi knappt har några vargar) - DÅ ÄR DET INTE HELT NORMALT.

Det är inte vargarna och de andra rovdjuren som inkräktar sig på oss, det är VI som lånar och förstör naturen, inte dom. Om Sveriges riksdag tycker det är fel att rovdjuren dödar "tama renar" (osv) finns det andra sätt att lösa problemmen på. Om det nu är så att renägarna (osv..) inte vill ha deras djur uppkäkade av vargar (Självklart är det hemskt när sådant händer, men det är så det är), Skaffa bättre skydd för era djur, vi är ju så smarta så det borde väl kunna fixas? Därför är det väl upp till oss att se till att sånt inte händer, när det finns bättre sätt att fixa saken på än att döda rovdjuren.
Dom jagar andra djur för att få mat och ibland råkar det vara en ren. Det är ju inte precis så att vargarna kan sticka och handla mat på någon mataffär eller kan sticka till donken för att beställa en cheese. Nej, det är vargens natur att jaga. Så varför ska dom behöva anpassa sig för oss när vi kan anpassa oss efter dom när det är vi som förstör naturen och det är vi som har tillgång till att anpassa oss på ett bra sätt? Jag menar, om vi nu är så smarta och överlägsna ska det väl inte vara ett sånt stort problem att komma på någon annan lösning än att döda dom? Det är väl bättre att vara god än ond, behandla sina "medvarelser" med respekt och hjärta istället för att ta den enkla vägen ut och sätta en kula genom skallen på dom.

Och jag tycker att det är riktigt hemskt att det är många jakthundar som har blivit dödade av vargar när de varit ute på jackt. Men ta inte med hundarna då? Är vi så inkompitenta att vi inte klarar att jaga utan hundar? Det tvivlar jag på. Och även om det svider att säga det, så är jakt som jakt. Om en jakthund är ute på jakt och dödas av en varg är det jakt (eller försvar) för vargen. Varför ska då vargen straffas om inte vi straffas?

Om inte vi människor kan behandla ALLA likadant, då kanske vi inte är så himla bra trots allt. Det är fel att döda oskyldigt för ingen förtjänar att dö när den inte behöver.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0